Rólunk

Ajka Kristály kiemelten közhasznú sportegyesület - alapítva 1953

Ajka Kristály Se.

Az 1953-ban alapított Ajka Kristály Sportegyesület jelenlegi formájában 1989 óta működik. Tulajodonosa a patinás Ajka Kristály, amely világhírű luxuscikkeiről, metszett ólomkristály kelyheiről és dísztárgyairól közismert.

Az egyesület 3 sportágban tevékenykedik, melyek önálló szakosztályokba tömörülnek. A futball, a teke és a természetjáró szakosztályokban.

Egyesületünk központja két szakosztályunk számára biztosítja a sportolási lehetőségeket. A futballpálya és a kiszolgáló helységek alkalmanként a településrész lakóinak közösségi terévé alakulnak át, pl. az immár évek óta megrendezésre kerülő Tóberfeszt nosztalgiajármű fesztivál alkalmából.

A pálya gondozása jelentős anyagi erőfeszítéseket igényel, amelyre részben Ajka Város Önkormányzatától, részben az Ajka Kristály Kft-től, részben pedig pályázatokból tudunk forrásokat bevonni. Terveinkben szerepel épületeink és műszaki berendezéseink korszerűsítése, amelyre a reményeink szerint rövidesen sor kerülhet.

Szeretettel hívjuk, várjuk Önt és gyermekeit is csapatunkba! Amennyiben teheti, kérjük segítse célkitűzésünket és akár a TAO rendszerében, akár kiemelten közhasznú minőségünkben járuljon hozzá működésünk költségeihez!